Wie is CORNIX®?

De geschiedenis van CORNIX®: oprichting en evolutie

CORNIX® is een familiale kmo die in 1958 werd opgericht en gespecialiseerd is in de productie en de verkoop van industriële stockageoplossingen. Dankzij onze jarenlange ervaring bieden we u extreem hoogstaande producten aan, die volledig in België vervaardigd zijn.

Omdat we natuurlijk met onze tijd willen meegaan, vinden we onszelf voortdurend opnieuw uit om u innovatieve oplossingen aan te bieden die uw veiligheid en die van uw werknemers garanderen. Gedaan met de systemen met schroeven en bouten uit de jaren ‘50 (voor de echte liefhebbers maken we nog één model geperforeerd hoekprofiel). Sinds onze oprichting zijn de behoeften op het vlak van stockage enorm geëvolueerd, dus wij ook.

U kunt dus rekenen op ons team om een oplossing te vinden die volledig aansluit bij uw behoeften. Wij komen ter plaatse, maken een analyse, doen de opmetingen en installeren uw rekken en stockagesystemen in alle veiligheid.

Neem contact op
Cornix, votre fournisseur belge de racks à palettes

CORNIX® vandaag: een breed gamma aan uiteenlopende producten

Vandaag vervaardigt CORNIX® verschillende inhaaksystemen die snel gemonteerd kunnen worden: de legbordstellingen Cornix Plus®, de halfzware rekken MiniRack Plus®, de palletrekken RediRack® en TraviRack®, draagarmstellingen en alle afgeleide producten van dit gamma (drive-in, platforms, etagebouw, systemen voor verticale stockage, vatenrekken, mobiele rekken, werkbanken, kantoormeubilair, …).

Naast onze eigen productie verzorgen we ook de verkoop van een breed gamma producten als aanvulling op de installaties voor stockage, winkels en kantoren:

  • industriële wanden en scheidingswanden voor bureaus
  • een compleet gamma plastiek bakken
  • uitrusting voor archieven en burelen
  • rekken en accessoires voor de uitrusting van winkels, showrooms, …
Ontdek onze producten

De waardes van onze onderneming

Nabijheid

Wij zijn een familiale kmo, wat betekent dat de klant centraal staat bij alles wat we doen. Voor ons is het dan ook essentieel om een vertrouwensband op te bouwen met uw onderneming.

Kwaliteit

Het spreekt voor zich dat onze producten van uitmuntende kwaliteit zijn, maar hetzelfde geldt voor onze dienstverlening. Uw veiligheid is onze hoofdbekommernis.

Flexibiliteit

We passen onze standaardoplossingen aan uw situatie aan, een bewijs van onze flexibiliteit en inventiviteit.

De groep CORNIX®: een razendsnelle groei

Cornix, votre spécialiste du rangement et du stockage à Nivelles

Overname van
TRAVHYDRO® Storage Systems

Op 9 februari 2009 nam de groep CORNIX® de activiteiten over van TRAVHYDRO® Storage Systems. Hierdoor bieden we naast onze industriële stockagesystemen nu ook de systemen voor zware opslag van TRAVHYDRO® Storage aan. Deze laatste maken volledig deel uit van ons CORNIX®-gamma, zodat de leveringen aan de TRAVHYDRO®-klanten gewoon verderlopen.

Cornix, redirack, votre fournisseur belge

Overname van
REDIRACK

Wist je dat… De oprichter van CORNIX® is een ‘ancien’ van Dexion-REDIRACK®. We waren dus zeer blij met de integratie in onze groep van REDIRACK®, de oudste fabrikant van stockagesystemen, op 24 maart 2011. CORNIX® verzorgt vandaag de volledige productie van het REDIRACK®-gamma van palletrekken en bouwsystemen voor magazijnen. De merknaam REDIRACK® blijft bestaan!

Cornix, spécialiste en rayonnage et système de stockage équipe vos bureaux et show-rooms

Export van
onze producten

TRAVHYDRO® en REDIRACK® beschikken over een uitgebreid verdelersnetwerk buiten België. De buitenlandse markten worden dus bediend door de exportafdeling van onze site te Nijvel. Zo hebben onze internationale klanten via deze distributeurs toegang tot het CORNIX®- (&TRAVHYDRO®-)gamma, alsook tot het REDIRACK®-gamma. Nederland wordt echter rechtstreeks bediend door onze Nederlandse vestiging.